در مقاله زیر در ازتباط با مذاکره و 13نکته کلیدی در مذاکره /کاربردی سخن خواهیم گفت:
13نکته کلیدی در مذاکره /کاربردی
1.نباید به سخنان طرف مقابل تان واکنش فوری نشان دهید چرا که ممکن است افراد بخواهند با توجه به نحوه و میزان برخورد و واکنش شما ، استراتژی خود را تدارک ببینند و یا شما را بی صبر و حوصله قلمداد کنند.
2.استفاده از شهرت و نوع شغل( بطور مثال دکتر -مهندس ) + نام خانوادگی طرف
اگر در مذاکرات از این تکنیک استفاده کنید موجب احساس نزدیکی بیشتر و احترام می شود اسم کوچک افراد را بدون توافق و اجازه بکار نبرید( اجازه دارم شما را به اسم کوچک صدا بزنم )
استفاده از عنوان دکتر و مهندس برای خود شاید دال بر خودستایی شود.
3.تعریف و تمجید مستقیم از خود ،حس خوب نمی دهد.
اگر فردی دائما از خود تعریف کند و بگوید چنین و چنان کردم چه حسی به شما می دهد شاید با خود بگویید چقدر از خودش تعریف می کند.
- وعده پوشالی دادن: وعده تو خالی سطح انتظارات و توقع طرف را بالا می برد و اعتبار شما را خدشه دار می کند.
5.قسم خوردن ممنوع:
بسیاری از افراد در جهت وادار کردن آنها به کنار آمدن با آنها ، همواره قسم می خورنند که این چهره خوبی به مذاکره نمی دهد بنابراین بجای قسم خوردن سعی کنید با استدلال و مناظق مسائل را حل کنید.
6.وارد مسائل و حریم شخصی و خانوادگی دیگران نشوید.
- سوالی را نپرسید که پاسخ آن را نمی خواهید بشنوید .چون موجب می شود حرمت تان خدشه دار شود
- به افرادی که شخصیت منفی و نامناسبی دارند، در مذاکرات اجازه جولان ندهید و اگر ناچار شید حضور آنها را در جلسه مذاکره تحمل کنید با تکنیک تغییرو انحراف افکار، او را در جهتی که می خواهید سوق دهید.
9.هیچ وقت در حالت ضعف مذاکره نکنید.
باید با افتخار طرفین مذاکره کنند و بگونه ای باشد که یکی از طرفین مذاکره با منت گذاشتن مذاکره را به پایان برساند، التماس و خواهش کردن در مذاکره وجهه خوبی ندارد.
11.اگر طرف مقابل حاضر به شنیدن مطالب شما نیست و یا احساس بی قراری می کند مذاکره را قطع کنید و در صورت لزوم مذاکره را به یک زمان دیگر موکول کنید.
12 .در مذاکره قطع رابطه نکنید و بعبارتی همه پل های پشت سرتان را خراب نکنید ، چرا که احتمال وجود یک مذاکره جدید است.
13.از کنار نشانه ها و علائم رفتاری به راحتی گذر نکنید.